ZIM

ZIM: VAN BIE TOT...

 

Zeem is het Zottegems dialect voor honing.


Gezien het feit dat de Europese en ook Belgische bijenpopulatie op uitsterven staat, hebben we er bij De Hoop voor gekozen om ons steentje bij te dragen aan het behoud van deze heel nuttige diertjes.

Bijen zijn immers niet alleen belangrijk voor de productie van lekkere honing, maar nog méér voor de bestuiving van plantjes.

 

Op het domein van De Hoop zijn we in 2011 gestart met een eerste bijenkast.  Intussen kozen ook onze bijen voor inclusie, en verhuisden ze naar de boomgaard van de Oude Pastorij te Grotenberge. 

Eén van de begeleiders van De Hoop heeft zich omgeschoold tot volleerd imker. Samen met de cliënten staat hij in voor de verzorging van onze bijen.


De HONING wordt  geslingerd en jaarlijks exclusief verkocht tijdens onze kerstmarkt in december.  Voor méér info over plaats en tijd: check onze nieuwspagina.


Intussen is er ook een aanbod van andere producten uit voortgevloeid, continu verkrijgbaar in ons centrum aan de Zuster Angelalaan.


Indien je hierover meer wil weten dan ben je op deze pagina's aan het juiste adres. De slogan ZIM: van bie tot... heeft in de loop der jaren al verschillende invullingen gekregen en we hopen in de toekomst ons gamma alleen maar uit te breiden.  We willen hiermee de perfecte brug slaan tussen ecologisch bewustzijn enerzijds en een arbeidsgeoriënteerde en maatschappelijk zinvolle ondersteuning in De Hoop anderzijds !


ZEEM


Artisanale honing geproduceerd binnen het dagcentrum door begeleiders en gebruikers binnen het kader van een zinvolle dagbesteding..     

BIER


Een aangenaam zacht en vlot drinkend blond honingbier met een zoetbittere afdronk.


Lees verder...     

TRUFFEL


Overheerlijke chocoladetruffel met een vulling op basis van ZIM-bier.  Een unieke combinatie tussen zoet en bitter.


Lees verder...   

OVER DE HOOP VZW


De Hoop wil op basis van individuele vragen, met oog voor (para)medische zorgen in een rolstoeltoegankelijke omgeving en in nauwe samenwerking met reguliere professionele diensten en mantelzorgers, zorg op maat bieden aan personen met een niet-aangeboren hersenletsel en hen op die manier helpen in hun zoektocht naar groei, uitdaging en kwaliteit van leven IN de maatschappij.

CONTACTGEGEVENS


Zuster Angelalaan 1

9620 Zottegem


T.  09 364 87 03

E.  dehoop@sezz.be

W. www.dehoopzottegem.be


Copyright @ DE HOOP All rights reserved