STAPuit

"Het vrijetijdsinitiatief STAPuit biedt de mogelijkheid om samen met lotgenoten deel te nemen aan vrijetijds-activiteiten en op een ongedwongen manier in gesprek te gaan met elkaar."

STAPuit

Als je een niet- aangeboren hersenletsel hebt opgelopen, ondervind je vaak dat het leven volledig veranderd is. Je loopt tegen een aantal beperkingen aan: je moet stoppen met werken, hobby’s lukken niet meer, sociale contacten verwateren,... Omwille van de onzichtbaarheid van vele problemen, word je niet altijd goed begrepen door buitenstaanders. Je leefwereld krimpt ineen en je kan in een sociaal isolement terechtkomen.


 

Het vrijetijdsinitiatief STAPuit biedt de mogelijkheid om samen met lotgenoten deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten en op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek te gaan. 


Maandelijks wordt er een Stapuit-ontmoeting op poten gezet.  Er wordt doorheen het jaar gezorgd voor een gevarieerd programma aan activiteiten, mee gekozen door de deelnemers zelf.

Samen zijn, een toffe babbel en eens je zinnen verzetten, staan  voorop!


Een bepaalde mate van mobiliteit, om zich van en naar de activiteit te verplaatsen en deel te nemen aan de georganiseerde uitstappen, is noodzakelijk.  Toch een vervoersprobleem?  Contacteer ons gerust – samen zoeken we naar een oplossing.


 

De bijeenkomsten van Stapuit worden in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen georganiseerd door vzw De Hoop en vzw De Bolster.  De locatie kan variëren naargelang de activiteit.


Het programma voor 2019 kan je hieronder downloaden.


Meer info & inschrijvingen:

http://www.facebook.com/nahstapuit

nah-stapuit-zov@hotmail.com

09/364.87.03 of 055/38.82.10

 

STAPuit is een samenwerking tussen volgende organisaties uit Oost- en West-Vlaanderen:


Anja: “Je leert aanvaarden dat je niet de enige bent die zoiets heeft meegemaakt.”


Het project STAPuit is een vrijetijdsinitiatief voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel die jonger zijn dan 65 jaar en die nog geen beroep doen op dagondersteuning binnen een erkende voorziening. Het biedt de mogelijkheid om samen met lotgenoten deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten en op een ongedwongen manier in gesprek te gaan met elkaar.

Anja is één van de vaste deelnemers aan de activiteiten van STAPuit in de regio Zuid-Oost-Vlaanderen.  Anja: in 2000 heb ik een zwaar verkeersongeluk gehad.  Ik heb 2,5 maand in coma gelegen en 3 jaar moeten revalideren. Door mijn hersenletsel kon ik mijn job niet meer uitvoeren en moest ik op zoek gaan naar andere activiteiten om mijn dagen te vullen. 

Via STAPuit krijg ik de kans om andere mensen te leren kennen.  Ik geniet het meest van de gesprekken met de anderen.  Het feit dat we allemaal hetzelfde meegemaakt hebben, maakt dat we ook eens over onze moeilijkheden kunnen praten en begrepen worden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.  Je leert aanvaarden dat je niet de enige bent die zoiets heeft meegemaakt.

De activiteiten nodigen ook uit tot gesprek.  Zo zijn we al gaan bowlen, volksspelen spelen,…  Een andere omgeving maakt dat we wat losser en meer ontspannen zijn.  Ik kijk al uit naar de zomer, als het beter weer is.  Dan kunnen we een kleine wandeling maken en een terrasje doen voor een gezellige babbel.


CONTACTGEGEVENS


Zuster Angelalaan 1

9620 Zottegem


T.  09 364 87 03

E.  dehoop@sezz.be

W. www.dehoopzottegem.be


Copyright @ DE HOOP All rights reserved

FOTOGALERIJ

OVER DE HOOP VZW


De Hoop wil op basis van individuele vragen, met oog voor (para)medische zorgen in een rolstoeltoegankelijke omgeving en in nauwe samenwerking met reguliere professionele diensten en mantelzorgers, zorg op maat bieden aan personen met een niet-aangeboren hersenletsel en hen op die manier helpen in hun zoektocht naar groei, uitdaging en kwaliteit van leven IN de maatschappij.