STEUN ONS

"Uw steun kan werkelijk het verschil maken"

Waarom zoeken we steun?


De Hoop wordt vergund door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en ontvangt langs deze weg beperkte werkingsmiddelen.

Omdat onze vzw ook deel uitmaakt van de Zorggroep Sint-Elisabeth, kunnen we bepaalde belendende diensten goedkoper inkopen ten gevolge de schaalgrootte.  Binnen de Zorggroep staat De Hoop echter als entiteit op eigen financiële benen.

 

Uw steun zorgt ervoor dat we onze dromen kunnen waarmaken, die net dat ietsje méér creëren voor onze cliënten! 


Gelooft u in onze kleinschalige projecten die een warme thuis geven aan onze doelgroep ?

Aarzel dan niet, en ga op verkenning wat jij concreet kan doen !


Wat kan jij doen?


Giften

Wil jij ook je steentje bijdragen, stort dan je bijdrage op rekeningnummer BE24 7370 1429 7338

vzw De Hoop,

Zuster Angelalaan 1

9620 Zottegem

met vermelding 'gift website'.


Permanente opdracht

Wil je ons op een meer duurzame wijze steunen, kies dan voor een doorlopende opdracht met een bedrag naar keuze via rekeningnummer BE24 7370 1429 7338 op naam van De Hoop vzw. Zo help je onze meerjarige projecten te realiseren!


Projectsteun

Voor actuele informatie omtrent ons sponsorbeleid kunt u steeds contact opnemen met de directie via annelies.bourgonjon@sezz.be of 09/364.87.07.


Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

We durven alvast hopen op uw medewerking!  


Trooper

Bij je online aankopen passeer je even via Trooper.
Je stipt ons aan onder verenigingen en surft verder naar de shop van je aankopen. Of installeer de Trooperbot voor Google Chrome. Zo pikken wij een graantje mee en jou kost het niks extra!


Good Gift

De Hoop is ook één van de goede doelen waarvoor je een Goodgift kunt kopen. Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijk gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Je kiest een digitale cadeaubon of een Goodgift doosje - je bon in een mooie cadeauverpakking. Selecteer het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en voer de betaling uit. Schenk de Goodgift aan jouw gelukkige ontvanger, of laat het doosje rechtstreeks versturen. Je favoriete ontvanger kan het bedrag nu aan een persoonlijk gekozen goed doel doneren.

Actie via iksteunmijngoededoel.be


Organiseer je zelf een feest (huwelijk, geboorte, verjaardag, opening,...), dan kan je er ook voor kiezen om De Hoop te laten meevieren.  Je gasten kunnen dan ipv een cadeau een donatie doen op je specifieke actiepagina via iksteunmijngoededoel.be.

Of start zelf een fundraising actie op je werk, je school, in je gemeente of samen met je familie ten voordele van je goede doel of doneer individueel


Legaat


Naast familie en vrienden kan je ook een goed doel opnemen in je testament. Op die manier wordt je nalatenschap zinvol besteed en leef je verder in de projecten die jij wilde steunen.

Vanaf 1 juli 2021 wordt het fiscaal voordeel van duolegaten in Vlaanderen afgeschaft en zal er voor oude testamenten met een duolegaat geen fiscaal voordeel meer zijn. Legaten aan ‘goede doelen’ zijn vanaf dan wel volledig vrijgesteld van erfrechten. Meer informatie vind je in deze folder.


Fiscaal attest

Kom je als schenker over een volledig kalenderjaar in totaal aan minstens 40 euro aan giften, dan ontvang je in het begin van het volgende jaar een fiscaal attest. Dat geeft recht op een belastingsvermindering.  Graag maken we er u attent op dat het FOD Financiën ons vraagt om ook het rijksregisternummer van de schenker door te geven.  U kan ons dit bezorgen via mail naar dehoop@sezz.be.

Meer informatie over belastingsvoordeel giften vind je hier.