THUIS IN JE BUURT


BUURTPROJECTEN


De Hoop vindt het belangrijk een brug te bouwen tussen haar cliënten en de maatschappij.

We willen mee onze schouders zetten onder een inclusieve samenleving, waar zowel mensen zonder als mét beperking hun plekje vinden en actief kunnen participeren !

 

Via een aantal projecten, die plaatsvinden te midden de samenleving van alledag en in wederkerigheid met de buurtbewoners, kunnen onze cliënten evenwaardig deel uitmaken van de buurt.  Op die manier hopen we ontmoeting te creëren en drempels en vooroordelen weg te werken.

DE SOEPKERRE


Wekelijks koken we samen met de cliënten verse soep, bereid met seizoensgroenten van bij de plaatselijke boer. Deze lekkere soep brengen we met onze bakfiets – de Soepkerre - tot bij de buurtbewoners die soep bestelden.

Benieuwd of De Soepkerre ook bij jou in

de buurt langs komt en hoe je kunt bestellen?

KOFFIEHUIS

Sinds juni 2015 opent De Hoop elke laatste vrijdag van de maand tussen 13u30 en 16u haar deuren voor buurtbewoners en sympathisanten!  In ons Koffiehuis serveren wij een koffie, iets fris, een lekkere versnapering,… en is er tijd voor een gezellige babbel.


Wij hopen via het Koffiehuis ontmoeting te creëren tussen mensen mét en zonder beperking.  We willen drempels verlagen en ook buiten de muren van De Hoop mensen met elkaar in contact brengen en mee bouwen aan een gezellige en warme Lelie-buurt.


Tijdens het Koffiehuis maken wij volop gebruik van de mogelijkheden en talenten van onze cliënten.  De ene helpt mee de zaal klaar te zetten, de ander bakt taarten en zet koffie, nog een ander  werkt mee als ober,

barman, afwasser, caissière,…  Anderen heten de bezoekers welkom en genieten van sociaal contact.


Ook benieuwd ?  Kom dan zeker een kijkje nemen, iedereen welkom !

"Elke laatste vrijdag van de maand stelt De Hoop de deuren open voor een koffie, een taartje en een gezellige babbel!"

COMPOSTHOOP

Ben je begaan met het milieu en ons klimaat en wil je graag je afval recycleren?

Dan is het  composteerproject misschien iets voor jou! De cliënten, vrijwilligers en begeleiders van De Hoop  zetten jouw GFT-afval om naar vruchtbare compost, die ze kunnen gebruiken in de moestuin.


"Samen recycleren voor een schone buurt."

   

DE PROPERE BENDE


Een propere buurt is fijn voor iedereen!  Daarom trekken we er wekelijks op uit met onze zwerfvuilkar en onze afvalgrijpers om al het vuil van de straten in onze buurt op te ruimen. 

Op deze manier proberen we een klein handje toe te steken aan een propere en duurzame wereld.DEN BUURTHOF


Samen met cliënten, begeleiders en buurtvrijwilligers werken we elke donderdagnamiddag (13u30-16u) in onze Buurthof.  We ontwikkelen stapje per stapje een rolwagenvriendelijke tuin, waar we samen planten, snoeien, oogsten, composteren, workshops volgen,...  Ook is het een warme ontmoetingsplek, waar tijd en ruimte is voor een babbeltje, een spelletje petanque,...

Groene vingers en zin om Den Buurthof mee uit te bouwen ?  Welkom!Den Buurthof is een project gerealiseerd met de steun van het Fonds Streekmotor23, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, en CERA